LINE-UP

Thin Lizzy by Parris

The Dutch Thin Lizzy Tribute

Zonder enige twijfel is de Ierse Rock Band Thin Lizzy een van de meest prominente bands in het rock genre van de jaren 70. Parris is de Nederlandse Thin Lizzy Tribute die deze muzikale spirit levend wil houden. Ze onderscheiden zich door een grote hoeveelheid enthousiasme, energie en liefde voor deze muziek. De combinatie van muzikaal vakmanschap en een zanger die boven aan de lijst staat van verboden wapens is inmiddels zeer vruchtbaar gebleken.

Parris heeft al meerdere malen ten tonele mogen verschijnen op The Vibe for Philo, hét Thin Lizzy event wereldwijd! Parris speelde hier al samen met Brian ‘Robbo’ Robertson, Eric Bell en Brian Downey. The Vibe is het herdenkingsconcert voor Phil Lynott en wordt jaarlijks op 4 januari in Dublin georganiseerd. Philomena Lynott (Phil’s moeder) is fan van het eerste uur.

De Zweedse platen maatschappij Record Heaven benaderde Parris om een bijdrage te leveren aan het in 2001 uitgekomen dubbel album: Tribute to the Black Rose. Deze wereldwijd uitgebrachte release bevat ook bijdragen van leden van Uriah Heep en Bachman Turner Overdrive.

Over Thin Lizzy
Met de charismatische zanger bassist Philip Parris Lynott als frontman waren zij de eerste die Ierse rock geschiedenis schreven met hun eerste hit Whiskey In The Jar en later The Boys Are Back In Town. Het snelle seks, drugs and rock 'n' roll leven had tot gevolg dat op 4 januari 1986 Philip Lynott stierf aan de gevolgen van het jarenlang drug gebruik.

Parris speelde o.a. ook al op: The Vibe (Dublin/Ierland) / Graspop (Dessel/Belgie) / Bospop en Remember Phil & Gary (Weert).

Bezoek de website van Thin Lizzy

 

<-

Stichting "Rock On" - Vriezeweg 10 - Deest - Contact met Festival Zeeltje - Deze website maakt geen gebruik van cookies en kan geen gegevens van u opslaan