LINE-UP

Memphis Belle

Memphis Belle is in 2015 ontstaan in de kroeg toen enkele bevriende Nijmeegse muzikanten erachter kwamen dat ze allen een grote voorliefde hadden voor ‘70’s Southern rock.
Het idee was er dan ook al snel om de koppen bij elkaar te steken om hun favoriete Southern bands te gaan coveren in een oefenhok. Dit gebeurde en er werden songs gespeeld van o.a.: Lynyrd Skynyrd, the Allman Brothers band, the Charlie Daniels band, Eagles, Blackberry Smoke en the Marshall Tucker band.
De eerste versie van de band: Paul Hendriksen (gitaar), Jeroen van Dijk (drums), Marcel van Hal (bass gitaar) en Boudewijn Bruggeman (zang), kregen ook de kans om hun repetoire op enkele podia ten gehore te laten brengen. Dit sloeg aan.
Om de sound toch dikker te maken en ook de twin leads er beter te laten komen werd Rob Elissen er op gitaar bij getrokken. Dit resulteerde in nog meer optredens in den lande.
Plots overleed bassist Marcel. De band besloot door te gaan: Paul de Werd werd aan getrokken op bass gitaar. Rob was het oefenen en live spelen moe en verliet de band. Jascha Leenhouwers werd aangetrokken om de gitaar tandem met Paul H. weer compleet te maken.
De band bestaat uit ervaren muzikanten, die door het spelen in diverse andere bands, het klappen van de zweep wel kennen.
Memphis Belle speelt oude Southern rock krakers. Nothin’ fancy, maar met knallende twin leads, een ronkende ritme sectie en een zanger die de nummers met overtuiging zingt.

Voor de echte Southern rock liefhebbers een feest van herkenning!

Bezoek de website van Memphis Belle

 

<-

Stichting "Rock On" - Vriezeweg 10 - Deest - Contact met Festival Zeeltje - Deze website maakt geen gebruik van cookies en kan geen gegevens van u opslaan