LINE-UP

Fan Halen

Het is 27 jaar geleden dat één van de meest opzienbarende rockalbums het levenslicht zag. Van Halen I veroorzaakte een ware revolutie in de muziekwereld. Virtuoos, heavy, melodieus en ... geweldige songs. Wie ging er vroeger niet uit zijn dak bij het luisteren naar Alfred Lagarde’s Betonshow wanneer de eerste klanken van “Runnin’ With The Devil”, “You really got me” of “Ain’t Talkin’ ‘Bout Love” door de ether werden geslingerd?

Van Halen was anders. Iets dat nooit eerder gehoord was. Van Halen bracht een nieuwe dimensie aan het rockfront: showmanship gecombineerd met speltechnische virtuositeit, overgoten met een saus van sex, humor en zelfspot. Met name het spetterende gitaarwerk van Eddie Van Halen en de dyamische stage-act van zanger David Lee Roth sprongen in het oog. Zij waren voor vele muzikanten een inspiratiebron.

Van Halen’s originele line-up speelde voor het laatst in Nederland op het Pinkpop Festival in 1980. En nu...laat FAN HALEN de geest van de originele Van Halen bezetting (VHI – 1984) voortleven.

Fan Halen bestaat uit:
Fred Pieters: vocals Hij maakte in de jaren 80 en 90 het clubcircuit onveilig met Hot Legs en Wild Ride. Holland’s one-and-only showman zat van 1997 tot en met 2000 in de Van Halen tribute band Hot For Teacher. Flamboyant, sexy en vooral...lenig (boekingen inclusief spagaatsprong!). Heeft al twintig jaar de bijnamen “David Lee Pieters” en “Flying Fred”. Says it all.
Ruud Groenendijk: guitar Hij is Van Halen fan vanaf het eerste uur (1978). Speelde bij Anouk ten tijde van “Nobody’s Wife” (1997-1998). Hij speelt de gitaarpartijen van Eddie Van Halen na tot in het kleinste detail: a true copycat. Luister naar “I’m The One” en “Little Dreamer”. Dave Bordeaux: bass Topbassist uit het Haagse rockcircuit, die via bands als Topaz en Midnight Temptation bij Billy The Kid terecht kwam en met deze band kortstondig succes had, o.a. als opening-act voor Golden Earring en Anouk. Dave legt, net zoals Michael Anthony bij Van Halen, de solide basis voor de rest van de band. Het geheime wapen van Dave is zijn geweldige strot: zijn backingvocals zijn “too good to be true”.
Ronni van Elswijk: drums Wie Ronni zegt, zegt drummen. Deze drumleraar speelde met de Jan Rijbroekband door heel Europa. Is samen met Dave sowieso al jaren een hechte ritmesectie in Midnight Temptation. Ronni speelt altijd in dienst van de muziek, maar daarbij schuwt hij de nodige technische hoogstandjes niet: luister naar “Hot For Teacher”.

Kortom, vier door de wol geverfde muzikanten met het Van Halen hart op de juiste plek. “What you hear on the record is what you get live! Non-stop thrills and excitement.”

Bezoek de website van Fan Halen

 

<-

Stichting "Rock On" - Vriezeweg 10 - Deest - Contact met Festival Zeeltje - Deze website maakt geen gebruik van cookies en kan geen gegevens van u opslaan