LINE-UP

Brothers of Blues - A TRIBUTE TO JAKE & ELWOOD BLUES

een muzikale rondreis door het hart van de Amerikaanse muziekhistorie: a hot-blooded rhythm & soul review

De film
In 1980 komt de film The Blues Brothers uit met John Belushi en Dan Aykroyd, die inslaat als een bom. Ruim vier decennia later spreekt deze iconische blockbuster nog alEjd tot de verbeelding door acEe en humor, maar vooral door de diepe waardering voor originele blues- en soulmuziek uit Amerika. Jake en Elwood Blues brengen tot op de dag van vandaag nieuwe generaEes in aanraking met arEesten als James Brown, Aretha Franklin en Ray Charles, waarmee ze deze Ejdloze muziek springlevend houden.

Mission from God
Dit is ook de missie van de Brothers of Blues. In eerste instanEe opgericht voor slechts één concert, maar een jaar later wint deze band de prijs voor beste tribute band van Nederland, uit 1500 deelnemers. Met nagenoeg dezelfde muzikanten zijn ze inmiddels 150 optredens verder. Geen enkel fesEval of podium in binnen- of buitenland was veilig (Paradiso, 013, De Effenaar, De Oosterpoort).

Repertoire
Deze 12-koppige showband heeY alle muzikale smaken in huis, van blues tot rock&roll en van soul tot funk. Naast de bekende klassiekers als Soulman en Everybody Needs Somebody, hebben de Brothers of Blues het originele repertoire in de loop der jaren uitgebreid met parels als Hold On I'm coming (Sam & Dave), Wooly Bully (Sam The Sham & The Pharaohs) en Walking The Dog (Rufus Thomas). Geen elektronische presets uit zakjapanners, maar eerlijke, ambachtelijke soulmuziek uit de glorieEjd van onze muzikale westerse beschaving. Een show van deze band is een muzikale rondreis door het hart van de Amerikaanse muziekhistorie: a hot-blooded rhythm & soul revue.

Bandleden
Middelpunt van de band zijn onmiskenbaar Jake (Joost Manders) en Elwood (Herman van Daal). Met onblusbare energie maken ze elk podium onveilig en brengen ze elk publiek in beweging. Uiteraard uitgerust met black suit, Wayfarer, Fedoras en fingertaaoos, trakteren ze jong en oud op een muzikaal feest waar zelfs de grootste zuurpruim vrolijk van wordt. De band staat onder de muzikale leiding van componist Mark Kuypers, die dat ook deed voor theaterproducEes als The Bodyguard en We Will Rock You.

The road to ZIGGO
In 2024 neemt de band deel aan het populaire SBS6-programma The Tribute - baale of the bands. Met een finaleplaats en optredens in de Ziggo Dome geeY de band een visitekaartje af aan miljoenen muziekminnende mensen. Het publiek en de vakjury waren zeer lovend en ze waren het met elkaar eens: ‘Jullie gaan de Ziggo in de fik zeaen’.

So... catch them before the law does!

Bezoek de website van Brothers of Blues

 

<-

Stichting "Rock On" - Vriezeweg 10 - Deest - Contact met Festival Zeeltje - Deze website maakt geen gebruik van cookies en kan geen gegevens van u opslaan