LINE-UP

1984 – A Simple Minds Tribute

Simple Minds is een Schotse new wave formatie rondom de charismatische frontman Jim Kerr en gitarist Charlie Burchill, die haar muzikale hoogtijdagen kende in de jaren 80. Katalysator van dit succes was de film The Breakfast Club (1985) dat Don’t You (Forget About Me) als titelsong had. In de daaropvolgende jaren speelde Simple Minds voor uitverkochte stadions, gesterkt door aanstekelijke albums zoals Once Upon A Time (1985) en Street Fighting Years (1989). Maar ook de periode rond 1984, toen ze nog een relatief onbekende band waren die zochten naar een onderscheidend geluid, is in muzikaal en creatief opzicht minstens zo interessant. Het fantastische New Gold Dream (1983) vormt daarbij een absoluut hoogtepunt.

De mannen van 1984 kruipen al meer dan een decennium lang in de huid van hun idolen. De tribute band heeft in de loop der jaren al menig podium mogen bestieren, waaronder het Leidse Plein en de Melkweg in Amsterdam, Metropool in Hengelo, 013 in Tilburg en de MEZZ in Breda. Ook in België is de band geregeld te gast en twee jaar op rij heeft 1984 zelfs op het grootste tribute festival van Europa, TribFest in Engeland, gestaan.

Een optreden van 1984 kenmerkt zich door het zowel qua klank als qua energieniveau benaderen van de Simple Minds anno 1984. Uiteraard worden alle hits gespeeld, zoals “Don’t You Forget About Me”, Alive and Kicking”, “Belfast Child” en “Promised You A Miracle”, maar deze worden aangevuld met diverse new wave pareltjes uit hun rijke oeuvre.

De combinatie van het inlevingsvermogen van zanger Eugene Hoppenbrouwers, de energie van de instrumentalisten en een geluid alsof je de plaat zelf hoort, maken 1984 tot een tribute band die staat als een huis.

Bezetting:
Eugene Hoppenbrouwers zang
Bas van Iersel drums
Maurice Mannesse bas
Peter Vergouwen gitaar
Andras Incze toetsen

Bezoek de website van 1984

of facebook pagina

 

<-

Stichting "Rock On" - Vriezeweg 10 - Deest - Contact met Festival Zeeltje - Deze website maakt geen gebruik van cookies en kan geen gegevens van u opslaan